29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

29 Eki

İstiklal mücadelesinin kıvılcımlarını 19 Mayıs 1919 tarihinde başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’da bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yakmıştır. Birinci Dünya savaşından sonra kurulan yeni devletimizin yönetim şekli, Türkiye Büyük Millet Meclisinin de aldığı kararla 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet olmuştur.

Bu yüzden atalarımızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetin anlam ve önemini kavramak için her yıl 29 Ekim'i ulusça birleşerek kıvançla, onurla kutluyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, gazilerimizi, şehadet makamına erişen şehitlerimizi rahmetle, şükranla yâd ediyoruz. Gümüşova Meslek Yüksekokulu olarak asil milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarız.

Gümüşova MYO Müdürlüğü